Sähköajoneuvot

 

Lielahden Autokeskus Oy käynnisti sähkökuorma-autojen konversiotehtaan 2021 syksyllä. Syyskuun alussa alkoi rekrykoulutus, jossa koulutetaan sähkökuorma-autoasentajia. Koulutus on päässyt hyvään vauhtiin ja samalla koulutuksen yhteydessä ensimmäisistä dieselkuorma-autoista on purettu dieseltekniikkaa pois. Syksyn aikana asennettiin sähkömoottori, akusto ja muu sähköajoneuvojen vaatima tekniikka. Samalla opiskellaan ajoneuvotekniikkaa ja erityisesti sähköajoneuvotekniikkaa.

 

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikko Leppälahti, puh. 040 083 2856, e-mail mikko@lielahdenautokeskus.fi

 

”Keuruun entisen varuskunnan autohallissa ei jyrise diesel, vaan kuorma-auton ohjaamossa kuuluu ilmastoinnin matala humina, kun Lielahden Autokeskus oy:n yrittäjä Mikko Leppälahti ohjaa auton ulos.

Sähkökuorma-autojen konversiotehtaassa muutetaan perinteisiä dieselillä toimivia kuorma-autoja sähköllä toimiviksi. Äänekosken biotuotetehtaalla kolmen kuukauden ajan käytössä ollut ajoneuvoyhdistelmä on ylittänyt ennakko-odotukset.”

Lue koko artikkeli:

https://yle.fi/a/74-20019195?utm_medium=social&utm_source=email-share

 

17. toukokuuta 2022  Keuruulla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa julkistettiin ensimmäinen valmistunut asiakastilausajoneuvo, joka on  omalla sarallaan ainutlaatuinen Suomessa ja koko Euroopassa.  Ajoneuvo tulee käyttöön KWH Logisticsille Äänekosken biotuotetehtaan sisäiseen liikenteeseen. Tilaisuuteen oli kutsuttu mukaan paikallisia yrityksiä ja median edustajia. Tilaisuudessa tutustuttiin Keuruun toimipisteeseen, asennuspuolen tiloihin sekä ajoneuvoihin, joita tällä hetkellä on konversiotyön alla.

Tilaisuus striimattiin myös YouTubeen, tallenteen pääset näkemään täältä.

 

 

 

 

 

Konepörssi, Tapani Palo 07.06.2023

Lielahden Autokeskuksen suunnitelma Keuruulle perustettavasta sähkökuorma-autojen konversiotehtaasta lähti liikkeelle vuonna 2021 ja osaavien henkilöiden johdolla projekti on edennyt myötätuulessa. Sähkökäyttöisiksi muunnettuja kuorma-autoja on laitettu rekistereihin jo useita, ja Jyväskylään oli tuotu näytille kuuden metrin korilla varustettu Iveco 150 kW:n sähkömoottorilla. Lielahden Autokeskuksen Aki Rantanen ja Mikko Leppälahti sekä sähköautojen kehitystyössä voimakkaasti mukana ollut Jukka Pellinen esittelivät ajoneuvoa kiinnostuneille messuvieraille. Keuruulta valmistuu myös lisää mielenkiintoisia sähköajoneuvoja lähiaikoina, ja luvassa on esimerkiksi tehdasalueveturi, matalalattialinja-auto sekä 76 tonnin yhdistelmä. Lielahden Autokeskus esitteli Jyväskylässä myös mielenkiintoisen vetyteknologiaan perustuvan ajoneuvojen moottorien puhdistajan.”

Lue koko artikkeli: https://koneporssi.com/kuljetuskalusto/kuljetus-2023-messujen-satoa-osa-5/